Hoppa till huvudinnehållet!

Frågor & svar

Fråga:

Vad kostar en persienn?

Svar: Våra persienner är måttgjorda, och det finns inget som heter ”standardfönster” eller ”standardmått”. Alla fönster är olika. Så priset på en persienn beror helt på storleken på fönstret.


Fråga:

Är det bättre att motorisera markisen?

Svar: Ja absolut, det finns många fördelar med att motorisera sina markiser. Livslängden på markisen ökar, det är enklare att köra dom ut & in med ett knapptryck. Du kan även kompletera med en sol & vind automatik så sköter sig markisen helt av sig själv.


Fråga:

Vad är skillnaden på en mellanglas persienn & en frihängande persienn?

Svar: Skillnaden är att en mellanglaspersienn sitter mellan glasskivorna i ett öppningsbart fönster. En frihängande persienn sitter oftast i fönsternischen i en fönster som inte är öppningsbart.


Fråga:

Vad kostar en markis?

Svar: När det gäller priser angående markiser så gäller i stort sett samma sak som för persienner. Priset på en markis beror på storleken, och det finns inget som heter ”standardmått”. Men även vilken typ/modell av markis ni är intresserad av, och om den skall vara motordriven eller ej.


Fråga:

Vad finns det för färger på persienner?

Svar: Persienner finns att få i nästan alla färger, våra färger som vi har på lager är: Vit, svart-vit, svart, brun & silver. Är ni intresserade av någon annan färg så beställer vi hem den.


Fråga:

Hur gäller ROT avdraget på solskydd?

Svar: ROT avdraget på solskydd innefattar bara nya utvändiga solskydd, såsom markiser och fasadpersienner. Och det gäller bara för egen ägda fastigheter som ex villor. ROT avdraget gäller inte för nya invändiga solskydd som persienner, rullgardiner & lamellgardiner. Och ROT avdraget gäller inte för någon form av reparationer av solskydd, varken utvändiga eller invändiga produkter.